Blog

Fier op je leerlingen en op jezelf !

Het einde van het schooljaar nadert en dan doe ik beetje aan een reflectie van het afgelopen jaar…

En ja, ik ben fier op mijn leerlingen en mezelf voor wat we samen hebben bereikt.
Met vallen en opstaan, lessen met en lessen zonder weerstand, lessen die energie eisten en lessen die energie gaven … met als eindresultaat een goed gevoel over het leerproces dat ze hebben doorgemaakt. Daar is het uiteindelijk toch om te doen hé ?!

In Londen waren onze leerlingen in het begin onzeker en een beetje angstig bij het nemen van de ‘underground’. Alles ging zo snel en het leek een ingewikkeld systeem.
Tot een leerling de official tube map app en smart route planner app had gevonden. Lang leve de technologie ! Zo snel heb ik mijn leerlingen nog nooit kaart leren lezen !
Op het einde van de 3-daagse trip, na vrije shopping, vertelden ze glunderend: “Mevrouw, het ging vlot met de metro en het is helemaal niet zo moeilijk !”
Wat wil je als begeleidende leerkracht nog meer ?

Dit probeer ik elke dag opnieuw te bereiken in de klas … hen zo zelfstandig mogelijk op hun eigen tempo laten ervaren en leren…Hierbij ben ik meer coach dan docent en ga ik in voortdurende wisselwerking. Wat is er immers fijner dan te leren van én samen met hen !

We zijn geen zwaar beroep … ook al is elke dag vol energie voor een klas staan van gemiddeld 20 leerlingen niet vanzelfsprekend.
We hebben wel een beroep waar we FIER op mogen zijn. We werken met leerlingen die de basis vormen van de toekomstige maatschappij. Ik ben alvast fier om dit te mogen doen !
Hoe zit het met jou ? Hoe fier ben jij op jezelf en op je beroep ?