Blog

Go with the flow …

Go with the flow … en laat je inspireren !

Help, ik red het niet … dacht ik maandag, de 1ste dag van het nieuwe schooljaar.
En dit na een lange deugddoende vakantie waarin ik bewust school even heb gelaten voor wat het was.
Reden: een nieuwe organisatiestructuur, een nieuwe directie , een nieuw lokaal … met andere woorden verregaande veranderingen bij ons op school.
Ik leek wel op een wankel vlot te staan, angstig op zoek naar enig houvast op die oude vertrouwde oever.

Deze morgen kwam ik op mijn wandeling een oma tegen met haar kleinkind, Maud 3 jaar oud. We gingen even aan de praat en vervolgens  wandelden we verder. Eenmaal terug thuis, kwam oma nog even langs. Maud wou weten waar ik woonde en ze wou me ook iets tonen. Ze had een besje geplukt … een piepklein groen besje dat ze in haar hand hield als een kostbare schat. Ze wou het immers ook deze avond nog aan mama laten zien…

Zo eenvoudig kan het zijn, dacht ik.
Door de ogen van een kind, kijken naar wat er gebeurt rondom ons.
Met open nieuwsgierige blik verwonderd staan en je laten inspireren door wat er is, op dat moment.
Kijken, luisteren en vooral voelen naar wat er in je nieuwe omgeving te gebeuren staat.
Niet makkelijk, wel Leer-Rijk !

Dag 1 van het nieuwe schooljaar hield ik mezelf angstvallig vast aan wat ik had gehad de afgelopen 25 jaar.
Dag 2 van het nieuwe schooljaar keek ik met nieuwsgierige blik naar de nieuwe leerlingen in mijn klas, naar de nieuwe collega’s in de leraarskamer en naar mijn nieuwe lokaal. Het resultaat was een glimlach op mijn gezicht en een positieve vibe.
Dag 3 van het nieuwe schooljaar: Ik heb er terug zin in !

Zin in mijn blog op leonardoleerlabo.nl
Zin in het opdoen van inspiratie met mijn deelname aan een inspiratienamiddag rond positief onderwijs.
Meer info vind je op les-spiratie.
Zin in het organiseren van een heus Leer-Labo
Hiervoor zijn de ideeën alvast aan het rijpen !

En nu jij !
Hou je nieuwsgierige blik, laat je inspireren en “Go with the flow (klik)“…

tot blogs,

Francess