Blog

I learn it from an app!

https://youtu.be/5035TY5RSpg

Wie kent dit hilarische stukje uit Fawlty Towers niet ? Zalig toch !
Zo voel ik me op dit moment op vakantie in Italië, nu ik me voorgenomen heb om Italiaans te leren.
Mezelf kennende wil ik dit graag alleen doen op mijn manier. Dus ben ik op zoek gegaan naar … not “a book”… but “an app” 😉
Wetende dat ik mezelf graag uitdaag en vind dat mijn Engels ook wel best een opfrisbeurt kan gebruiken, ging ik op zoek naar een application die me zowel Italiaans als Engels leert. Mijn man verklaart me gek maar dat doet hij wel meer 🙂
Ik herinnerde me de gratis app “Duolingo” die een oud-leerling een paar jaar geleden reeds gebruikte ter voorbereiding van haar sabatical naar Peru.
Deze werkt heel eenvoudig als volgt: je maakt een account aan, je kiest de taal die je wil leren en je start met de basis.
Duolingo bevat een reminder for your daily excercises dus geen excuus om niet te oefenen 🙂
Je krijgt eveneens aanbevelingen voor andere applications om talen te leren en zo kwam ik uit bij de gratis app “grammar+“. Deze laat je vooral “tenses in English” inoefenen. Laat dit net zijn wat ik nodig had!
5 minuutjes per dag Italiaanse en Engelse les aangevuld met sightseeing, culinaire ontdekkingen en een internationale pizza-avond met Denen, Polen, Italianen, … zo wil ik met veel plezier LevensLangLeren!

Ciao Tutti

Francess